Ontdek deze culinaire hotspots in Alkmaar!

25 januari '23

De Alkmaarders zijn trots op hun stad en wij kunnen niet anders dan hen groot gelijk geven. De historische binnenstad, de Alkmaarse kaas, het enorme winkelaanbod en… De culinaire hotspots! Op het gebied van koffie, biologische food-variëteiten én hippe eetconcepten zit je in Alkmaar helemaal goed. De places to be? Die delen wij hier!

De beste start van jouw dag

Of je nou een dagje gaat shoppen of van een luie zaterdag geniet, kick-start jouw dag met een stevige kop koffie én een heerlijke ontbijt! Bij de volgende 2 spots zitten zowel de vroege vogels als de uitslapers goed, de hele dag door.

De Koffiemolen

(Ritsevoort 26, 1811 DN Alkmaar)

De Koffiemolen serveert kwalitatieve koffie gemaakt van de biologische bonen van Bocca. De croissants en scones worden vers afgebakken en warm geserveerd. Ook de zoetekauw komt hier goed aan zijn trekken; De Koffiemolen serveert namelijk een breed scala aan huisgemaakte taarten. Liever een healthy kick-start van jouw dag? Kies dan voor één van de breakfast-bowls. Bij De Koffiemolen wordt alles met liefde gemaakt en dat proef je!

Sencha lunchstore

(Koorstraat 19, 1811 GM Alkmaar)

Ondanks dat de naam anders doet denken, is dit niet zomaar een plekje om te lunchen. Sencha creëert een uniek woonkamergevoel en maakt enkel gebruik van eerlijke producten, veelal van lokale leveranciers. Vegetarisch, vegan, zoet óf hartig? Sencha biedt voor ieder wat wils! En dan hebben we het nog niet eens over de smoothies gehad…

Taart

Lunch; biologisch, vegetarisch of vegan? Dit zijn de spots!

Jouw dag ten volste benutten? Dan wil je die after lunch dip natuurlijk liever vermijden. Wanneer je voor één van deze healthy lunch spots in Alkmaar kiest, loop jij gegarandeerd tevreden én opgeladen de deur uit.

Soepp

(Hekelstraat 31, 1811 BL Alkmaar)

Je raadt het waarschijnlijk al; bij Soepp staan ze iedere dag met liefde te roeren in een grote pan met… Soep! Jouw kopje vloeibare liefde aanvullen met een salade, warme maaltijd of broodje? Dat kan! Alle producten zijn biologisch en 100% vegetarisch. Daarnaast zijn de meeste gerechten in een vegan of glutenvrije variant te verkrijgen. Tot slot ben je hier ook voor een flinke variatie aan borrelhappen en een goed glas wijn aan het juiste adres. Zoals ze zelf zo mooi zeggen: ‘Soepp is je hipste vriendin én liefste oma, tegelijkertijd!’

ECHT

(Marktstraat 4, 1811 LG Alkmaar)

Onder de slogan ‘geluk kun je eten’ maakt café ECHT bewust en puur eten weer normaal. Alle producten zijn huisgemaakt of biologisch verkregen en zonder toevoegingen. Hier geniet jij van de producten van lokale leveranciers met zo min mogelijk voedselkilometers. Van een groene salade tot kalfsvleeskroketten op brood; hier wordt alles met aandacht bereid.

culinair genieten

Gezellig samen dineren; voor ieder gezelschap wat wils

Een avondje uitgebreid dineren met je partner, een vrijdagmiddagborrel met vrienden die uitloopt in een etentje of gewoon lekker uit met het hele gezin? Wat de gelegenheid ook is, bij deze Alkmaarse restaurants ben jij van een geslaagde avond verzekerd.

De Eendracht in ’t IJkgebouw

(Alckmariapad 2, Alkmaar)

Restaurant De Eendracht is gevestigd in het prachtige, historische pand naast het Victoriepark. Het restaurant heeft een opvallende serre en ruime tuin. De Eendracht ademt de sfeer van een buurtrestaurant, mét eten van kwaliteit. Vlees en kazen komen van boerderij Lindenhoff en de verse vis van Schmidt Zeevis. Een avondje met je partner, vrienden óf met het hele gezin? Met keuzes van tarbot tot een goede burger én extra opties voor de kids zit je hier met ieder gezelschap goed!

Bar Restaurant Hofman

(Kerkplein 7, Alkmaar)

Wat Hofman zo ontzettend leuk maakt? Het Shared Dining concept! Hier bestel je meerdere gerechten van tussenformaat, om gezamenlijk te proeven. Daarbij adviseert het personeel je graag over het brede scala aan wijnen, om de gerechten te begeleiden. Bar Restaurant Hofman is gelegen aan de voet van de Sint-Laurenskerk en heeft een terras waar je u tegen zegt. Ook voor een borrel en snack aan de bar ben je hier aan het juiste adres.

1480FoodBar

(Mient 16, Alkmaar)

1480FoodBar. Dit is dé plek voor lekkerbekken. Een liefde voor smaken, een passie voor authenticiteit en een intieme ambiance; hier komt alles samen. Zelfs de échte foodies onder ons zullen versteld staan van een unieke, culinaire beleving. De moderne gerechten worden gecombineerd met bijpassende wijnen. Houd jij wel van een beetje tricky? Dan kun je je wagen aan één van de signature cocktails van 1480FoodBar’s mixologist.

De Binnenkomer

(Kerkplein 6, Alkmaar)

Ondanks dat eetcafé De Binnenkomer een fantastische lunchkaart heeft, raden wij toch aan hier einde dag neer te strijken. Dat is namelijk précies het tijdstip om te genieten van de nu al befaamde ‘gin van het leven’ of een speciaal biertje. Deze heerlijke drankjes gaan geweldig samen met de uitgebreide borrelkaart. Grote trek? Hier geniet je ook van een goede steak, pasta of Vegaburger.

Mooij

(Koorstraat 30, Alkmaar)

Deze nieuwe hotspot is niet alleen een must try door de geweldige inrichting, ook het eten én de drankjes bij Mooij zijn to die for! Neem plaats in één van de heerlijke, fluwelen stoelen en geniet samen van een goede borrel en het shared dining concept. De chique-ogende inrichting van Mooij voelt tóch welkom, warm en comfortabel aan door de Zuid-Amerikaanse vibes. Deze heerlijke twist komt ook terug in de smakelijke gerechten. Zoals de Zuid-Amerikanen zouden zeggen: DISFRUTA! Oftewel… GENIET!

Borreltijd!
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning Ringerskwartier
Meer nieuws lezen? Nieuwsberichten