Het centraal gelegen Ringers

Ringers ligt aan de noordzijde van het Noordhollandsch Kanaal in Alkmaar, recht tegenover de historische binnenstad en dicht bij het NS-station. De Tesselsebrug brengt je gemakkelijk met de auto naar het centrum, maar lopend of met de fiets ben je er via de Ringersbrug nog sneller. Alkmaar ligt op haar beurt centraal in Noord-Holland, wat maakt dat je zo in de Randstad en andere plekken zoals Bergen, Schagen en Zaandam bent.

Auto

Op pad met de auto? Ringers ligt op een gunstige plek. Via de Noorderkade of Nieuwe Schermerweg bereik je snel diverse N-wegen die je naar omliggende steden leiden. Amsterdam is zo’n drie kwartier rijden, Purmerend en Hoorn bereik je in een half uur en in slechts 20 minuten sta je in de badplaatsen Egmond- en Bergen aan Zee. Eenmaal thuis, parkeer je de auto netjes uit het zicht in de parkeergarage aan het Ringersplein.

image alt

Openbaar vervoer

Of je nu met de trein naar kantoor of een dagje de hort op gaat, station Alkmaar ligt op slechts 10 wandelminuten van Ringers. Liever met de bus? Dan sta je in 3 minuten bij de bushalte Pettemerstraat en het busstation Tesselsebrug. Hier stap je op buslijn 2 en 150 richting station Alkmaar en Overdie of de andere kant op, richting Daalmeer of Schagen via Winkel.

  Rijke historie
  Voorzieningen