Wat brengt de dag jou?

Stap in de lift of neem de trap, en ga erop uit. Koop een kaartje voor de nieuwste bioscoophit in de Vue, bezoek een concert in poppodium Victorie of drink een borrel bij stadsstrand De Kade. Allemaal spreekwoordelijk voor de deur, dus plannen hoeft niet. Of kijk wat de dag je brengt in de binnenstad. Waar de lunch overvloeit in een borrel en de wijnproeverij hongerig maakt naar een vullende hap bij een van de vele restaurants. Om daarna, al kletsend, over de brug terug te wandelen naar je nieuwe huis. Of… toch nog één afzakkertje voor het slapengaan?

image alt

Alkmaars nieuwste hotspot: Ringers

Ringers is - zoals het een echt stadsdeel betaamt - vele voorzieningen rijk: retail, sport, werk, ontspanning, maar ook verschillende leuke horeca. Naast het geliefde stadsstrand ga je voor verrassende wereldgerechten naar de geplande Foodhallen of speel je een potje jeu de boules bij de BoulesBitesBar. Natuurlijk wel onder het genot van een hapje en drankje, zoals het traditionele spel anno 2022 graag wordt gespeeld. Het centrale Ringersplein zorgt voor de nodige ontspanning en spoort aan tot ontmoeting. Natuurlijk alleen wanneer je daar zin in hebt.

image alt

Cultuur

Cultuur proeven? In Alkmaar kan het! Zo vind je in het centrum het Hollands Kaasmuseum, de befaamde toeristische trekpleister. Vlakbij ligt het Nationaal Biermuseum De Boom, in het historische pand van de voormalige gelijknamige brouwerij. Verderop aan het Canadaplein heb je zowel het Stedelijk Museum Alkmaar als het TAQA Theater De Vest, met een veelzijdig aanbod aan cabaret- en toneelvoorstellingen alsook musicals. PS Kende je ook het Beatles Museum al? Dit museum ligt op maar 5 minuten lopen van Ringers en toont op ruim 1000 m2 de grootste privécollectie van deze populaire band.

Winkelen

Op 3 loopminuten ligt de Albert Heijn, met daarnaast de MediaMarkt en een Gall & Gall. Ook de Aldi, BCC en Action bevinden zich letterlijk om de hoek. Zondag de stad in om te shoppen? Je bent zo in de winkelstraten van Alkmaar, waar grote ketens de kleine boetiekjes en concept stores afwisselen.

Poppodium Victorie Alkmaar

Victoriepark en het IJkgebouw

Dicht bij Ringers ligt het Victoriepark, waar je ook het IJKgebouw vindt. Een begrip voor Alkmaarders, en dat is niet zonder reden. Dit pand huisvestte door de decennia heen namelijk uiteenlopende functies, waaronder een kantoor, handelsschool en poppodium. In 2009 kwam het IJKgebouw leeg te staan en werd het een geliefd canvas voor graffitikunstenaars. Met de opening van restaurant ‘De Eendracht in 't IJkgebouw’ in 2016 kwam hier een einde aan. Inmiddels staat deze vernieuwende zaak met ongedwongen huiskamersfeer al zes jaar garant voor goed én betaalbaar eten. Zon of regen, hier blijf je het liefst de hele dag hangen.

Zorg

Alkmaar heeft een uitgebreid netwerk aan zorgaanbieders, zoals huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, etcetera. Het Medisch Centrum Alkmaar, aan de Wilhelminalaan, bereik je vanaf de Noorderkade zowel met de auto als de fiets binnen enkele minuten.

  Wonen in Alkmaar
  Het woningaanbod