Monument als uitgangspunt

De chocoladefabriek van Ringers was jarenlang hét boegbeeld van Alkmaar. Met name dankzij de prominente ligging aan het Noordhollandsch Kanaal en de bijzondere architectonische kenmerken. In 2016 werd de Ringersfabriek officieel een gemeentelijk monument. En dat is bijzonder, want industrieel erfgoed is in Alkmaar zeldzaam. Met deze transformatie, inclusief het omliggende gebied, wordt dit historische bouwwerk weer teruggegeven aan de stad.

image alt

Van luxe chocolade naar state-of-the-art wonen

Op deze plek, die vroeger symbool stond voor eersteklas chocolade, bouwt BPD aan een hoogwaardige stadswijk. Een veelzijdige plek vol karakter, met de fabriek als indrukwekkend middelpunt. Deze is in oude glorie hersteld en heeft naast woningen ook horeca en diverse food-gerelateerde winkels in de plint. Het levendige Ringersplein vormt de verbindende schakel met de vier nieuwe woontorens, samen goed voor 273 duurzame, onderhoudsarme huur- en koopappartementen. Auto’s staan netjes uit het zicht in de parkeergarage, met groen beklede wanden en een geïntegreerd waterirrigatiesysteem.

image alt

Ringers brengt het samen

Aan de zonnige zijde van het Noordhollandsch Kanaal staat Ringers garant voor een lekker leven. Op een prominente plek met diepe wortels in Alkmaar en het historisch centrum aan de overkant, dat niet alleen visueel maar ook fysiek verbonden is. Hier is het stads én groen, historisch én modern, nuchter én sprankelend. Je ziet er bewoners én mensen van buitenaf. Er wordt gewoond, gewerkt, gewinkeld en geleefd, zoals je dat van een stedelijk gebied verwacht. Hoe je het ook wendt of keert, Ringers zet zichzelf vanaf de eerste dag op de kaart.

  Meer over de voorzieningen
  Hoe ziet de planning eruit?