Planning Ringers

Ringers wordt de nieuwe hotspot in het centrum van Alkmaar. Dit voormalig industriële terrein verandert langzaam in een gebied met verschillende functies als wonen, werken en horeca. Maar dat is natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Op deze pagina lees je de planning van dit nieuwbouwproject.

De appartementen van Ringers worden gefaseerd in verkoop gebracht. De verkoop van de eerste fase is op 27 juli 2023 gestart. Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid van de appartementen. Hieronder vind je de voorlopige planning.

Wil je direct de appartementen bekijken?

Naar woningen

Start verkoop fase 1

De verkoop van Ringers fase 1 is op 27 juli 2023 gestart. Vanaf dat moment konden geïnteresseerden hun voorkeuren door geven via de online inschrijving. De appartementen zijn nu in verkoop en op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid. Daar kan je je interesse kenbaar maken.

Verkoopgesprekken

Op dit moment nemen de optanten de koop van een appartement in overweging. Je kunt je aanmelden voor de reservelijst voor de appartementen onder optie. Bij de appartementen die vrij zijn, kun je direct een optie aanvragen.

Gunning Ringers

De gunningsmail voor Ringers is in december 2023 naar de kopers verstuurd. Dat is het startsein voor de aannemer om de voorbereidingen te treffen voor de bouw. Dit houdt in dat de bouw officieel van start zal gaan en daarmee hebben de kopers zekerheid dat hun appartement wordt gebouwd.

Start bouw

De gunning vond in december 2023 plaats. Dat houdt in dat de aannemer de voorbereidingen op de bouw is opgestart. De bouw van de 273 appartementen zal rond mei 2024 starten.

Bouwtijd en oplevering

Aangezien Ringers een vrij complex project is en er een parkeergarage van enkele verdiepingen onder zit, heeft de aannemer ongeveer 3 jaar nodig om dit nieuwbouwproject te realiseren. Dat betekent als alle voorgaande stappen volgens planning zijn verlopen, dat de appartementen in 2027 kunnen worden opgeleverd. Dit is vanzelfsprekend onder voorbehoud. Mocht de planning wijzigen, dan lees je dit op onze website.

Zowel koop als huur

In totaal worden er 273 appartementen gerealiseerd in Ringers. Daarvan zijn 58 startersappartementen en 155 vrije sector koopwoningen. Daarnaast komen er ook huurappartementen. De verdeling daarvan is 24 appartementen sociale huur, 28 middel dure huur en 8 vrije sector huur. Zodra er meer bekend is over de huurappartementen, wordt dat gedeeld met de belangstellenden. Deze website is primair voor woningzoekenden voor de koopappartementen.

Voormalig Ringersfabriek

En de Ringersfabriek dan? De afgelopen jaren is er gewerkt aan de restauratie en transformatie van de fabriek. De appartementen zijn allemaal verkocht en deze worden sinds april 2023 opgeleverd. Er zijn daarnaast horecaruimtes voorzien op de locatie. De fabriek is een ontwikkeling van Ten Brinke. 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in en rondom Ringers? Laat je e-mailadres onderaan deze pagina achter en wij zorgen ervoor dat je het laatste nieuws in jouw inbox krijgt!

Vragen? Neem contact op
Interesse in een appartement? Bekijk de woningen