Goed nieuws inzake termijn zelfbewoningsplicht en verbod doorverkoop

19 februari '24

Het college van burgermeester en wethouders van Alkmaar heeft groen licht gegeven voor de nieuwe voorwaarden voor sociale koopwoningen. Dat is goed nieuws voor de eigenaren en belangstellenden van de startersappartementen in Ringers. Wat is er veranderd? De regels voor de zelfbewoningsplicht en het doorverkoopverbod zijn nu gunstiger geworden.

image alt

Termijn start bij ondertekenen contracten

Het college heeft na het instemmen van de gemeenteraad vastgesteld dat de duur van de zelfbewoningsverplichting en het verbod op doorverkoop voortaan berekend wordt vanaf de datum dat je de koop- en aannemingovereenkomsten hebt getekend. Hoewel de termijn van 5 jaar ongewijzigd blijft, betekent dit voor jou als (toekomstig) eigenaar van een startersappartement in Ringers dat de teller al begint te lopen op de dag dat je de contracten hebt ondertekent en niet pas op de dag dat je de sleutel krijgt. En dat scheelt! Dit betekent namelijk dat de kopers korter te maken hebben met de bepalingen voor zelfbewoning en het verkoopverbod. Dat geeft een kortere verplichting en dus meer vrijheid in de toekomst. 

De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 maart 2024 en geldt ook voor de kopers die hun koopaktes voor die tijd al hebben getekend.

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook wonen in Ringers? Bekijk Startersappartementen