Vrijdag 23 februari vond er op de begane grond van de Ringersfabriek een persconferentie plaats waarbij de Gemeente en BPD Ontwikkeling duidelijkheid gaven over de invulling van de Ringersfabriek én de omliggende omgeving.

 

Horeca begane grond

De invulling op de begane grond wordt food-gerelateerd en hiermee toegankelijk voor een breed publiek. Naar alle waarschijnlijkheid zal bijna een kwart van de begane grond in gebruik worden genomen door het Culinair Centrum Beverwijk.

Voor de overige ruimte op de begane grond is BPD in gesprek met diverse serieus geïnteresseerde food gerelateerde bedrijven. Het Ringersplein blijft beschikbaar voor verschillende (culturele) evenementen. Ook kan men hier straks heerlijk genieten op het terras van een hapje en drankje.

Appartementen

Op de verdiepingen in de Ringersfabriek zijn op dit moment ruim 50 appartementen voorzien waarvan een deel eventueel nog een hotelfunctie kan krijgen.

Voor het omliggende gebied wordt een stedenbouwkundig plan uitgewerkt met een aantal vrijstaande gebouwen. Hier komt een grote diversiteit aan appartementen. Tussen de gebouwen wordt voldoende groen gecreëerd om te verblijven, te wandelen en contact te hebben met de directe omgeving. 

Planning

23 februari '18

De komende maanden wordt de invulling verder uitgewerkt. Het streven is om in mei een definitief plan te presenteren. Dit betekent dat de verkoop van de eerste appartementen eind dit jaar zou kunnen starten.

  Geschiedenis Ringersfabriek
  Toekomstig woningaanbod