Hoera, de bouw van Ringers gaat binnenkort starten

22 december '23

Goed nieuws voor alle kopers in Ringers. Zij hebben bericht ontvangen dat de bouw van hun nieuwbouwappartement in het nieuwe centrum van Alkmaar van start gaat. Er breekt een spannende tijd voor ze aan waarin er ook veel geregeld moet worden. 

Officieel in eigendom

Nu het nieuwbouwproject Ringers gegund is, worden de kopers begin 2024 uitgenodigd door projectnotaris Erkamp Boot Willemsen Notarissen. Hier tekenen de kopers de leveringsakte en, indien van toepassing, de hypotheekakte. Zo word je officieel eigenaar van het appartementsrecht. De betaling doe je via je hypotheek of met eigen geld. Als je een (gedeeltelijke) hypotheek nodig hebt moet je zorgen dat de hypotheekstukken zo snel mogelijk bij de notaris komen. Als je uit eigen middelen betaalt, dien je contact op te nemen met de notaris om dit kenbaar te maken. 

Planning

Ringerskwartierbouw VOF, een bouwcombinatie die bestaat uit Tervoort Egmond, Bouwbedrijf Van der Gragt en SBB Ontwikkelen en Bouwen, is verantwoordelijk voor de bouw van de 273 appartementen. De aannemer verwacht in mei 2024 te starten met de bouw van de koopappartementen in De Bonbon, De Cacao en De Waaier en de huurappartementen in De Pastille. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste appartementen in 2027 opgeleverd.

Meer weten over de bouwcombinatie?

Bekijk het interview
image alt

Ook jouw nieuwe thuis?

Ringers wordt dé nieuwe hotspot van Alkmaar. De appartementen vormen het nieuwe centrum, terwijl het historische centrum op loopafstand bereikbaar is. Er worden zowel startersappartementen, huurappartementen als vrije sector koopappartementen ontwikkeld. 

Ben jij nog op zoek naar een woning en wil je midden in het centrum wonen? Dan is er ook goed nieuws voor jou! Er zijn namelijk nog appartementen beschikbaar in Ringers fase 1. Ga jij voor een appartement dicht bij het Ringersplein, een met uitzicht over het kanaal of voor een exclusief penthouse? Bekijk de actuele beschikbaarheid op de pagina woningen en vraag gratis en vrijblijvend een optie aan voor een appartement dat nog vrij is.

Bekijk beschikbaarheid
Vragen? Bekijk veelgestelde vragen
Heb jij je hypotheek al rond? Lees meer over financiering