Middeldure huurappartementen in Ringers

8 november '23

Naast koopappartementen komen er in Ringers ook 60 huurappartementen in het betaalbare prijssegment. Zo wordt Ringers dé nieuwe stadswijk voor iedereen die dicht bij het centrum van Alkmaar wilt wonen. BPD Woningfonds is eigenaar van de huurappartementen, die naar verwachting in 2027 worden opgeleverd. Arné van Haver, Asset Manager BPD Woningfonds, vertelt: “We vinden het belangrijk dat we hier ook betaalbare nieuwbouwwoningen kunnen toevoegen.”

Maak kennis met BPD Woningfonds

BPD Woningfonds heeft de huurappartementen in Ringers gekocht en is daarmee de nieuwe eigenaar van de woningen. Het BPD Woningfonds richt zich op duurzame én betaalbare nieuwbouwhuurwoningen in stedelijke omgevingen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen. Op die manier kunnen woningzoekenden die niet in aanmerking komen voor sociale en particuliere huur of die op dit moment geen woning kunnen kopen, ook in een comfortabele en duurzame nieuwbouwwoning terecht.

image alt

Huurprijzen appartementen Ringers

In De Pastille komt een mix aan verschillende huurwoningen tussen de 45 en 68 vierkante meter met één of twee slaapkamers. Daardoor zijn de appartementen geschikt voor starters en 1- tot 2-persoonshuishoudens die graag in het nieuwe centrum van Alkmaar willen wonen.

“Naast duurzame woningen, richten wij ons op betaalbare woningen voor mensen met een modaal tot twee keer modaal inkomen. De huurprijzen van de appartementen liggen waarschijnlijk tussen de 800 en 1150 euro per maand en zijn daarmee goed betaalbaar voor deze doelgroep. In de huidige markt is er niet veel aanbod voor deze prijs, dus er is zeker sprake van een tekort aan betaalbare huurwoningen in de omgeving”, vertelt Van Haver. “Het voordeel van dit project is dat het gebied ‘af’ is wanneer de woningen worden opgeleverd,. Het gebouw staat namelijk als laatste in de rij qua ontwikkeling. Alle voorzieningen vind je straks binnen handbereik én op loopafstand.”

Toewijzingsprocedure huurwoningen

Iedereen kan zich straks aanmelden voor de huurappartementen in Ringers. Van Haver: “Circa zes tot negen maanden voor oplevering lanceren wij een aparte website waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Vanuit daar worden ze verder geleid en voorzien van informatie. Dan is er een bepaalde inschrijfperiode waarin mensen hun voorkeurswoning kenbaar kunnen maken. Zodra de inschrijving is gesloten, wijzen wij toe op basis van loting. Op onze website staan straks alle spelregels en voorwaarden voor de verhuur.”

Start bouw dichterbij

De aankoop van de huurappartementen heeft een positief effect op de gunning van Ringers. Voordat de aannemer met de bouw kan starten moet namelijk minimaal 65 procent van de woningen verkocht zijn. Goed nieuws dus voor alle kopers in Ringers, want hierdoor zijn we weer een stapje dichter bij de start van de bouw!

Huren in Ringers

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag huren in Ringers? Nog heel even geduld voordat de appartement worden opgeleverd. Zodra er meer informatie bekend is over de huurwebsite waar belangstellenden zich kunnen melden, delen wij dat op deze website.

Wil je iets weten? Bekijk de veelgestelde vragen
Toch een koopwoning? Bekijk het actuele aanbod