Inloopavond Ringerskwartier Alkmaar

20 januari '20

Op donderdag 23 januari 2020 organiseren de gemeente Alkmaar en BPD Ontwikkeling een inloopavond met betrekking tot de stedenbouwkundige opzet van het Ringerskwartier. 

Stedenbouwkundige opzet Ringerskwartier

De gemeente Alkmaar en BPD Ontwikkeling hebben met ondersteuning van Urbis bureau voor stadsontwerp, een stedenbouwkundige opzet gemaakt voor de ontwikkeling van het Ringerskwartier. Deze opzet sluit aan bij het Ontwikkelbeeld Overstad binnen de Kanaalzone Alkmaar zoals in juli 2019 door de gemeente is vastgesteld. In het Ontwikkelbeeld Overstad staan ambities en kwalitatieve regels om de Kanaalzone te transformeren tot een aantrekkelijke, stedelijke leefomgeving.

Tijdens de inloopavond 23 januari a.s. ben je van harte welkom in de Kleine Zaal van Podium Victorie tussen 18.00 en 19.30 uur. Medewerkers van de gemeente Alkmaar, BPD en Urbis zijn aanwezig om je te informeren over de inhoud van de stedenbouwkundige opzet en de invulling van het Ringerkswartier. Je kunt vragen stellen, maar ook ideeën en suggesties zijn van harte welkom. Op de avond zelf is nog geen informatie beschikbaar over het toekomstige woningaanbod. Dit volgt in een later stadium op deze website. De avond is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Meer lezen over de historie? Naar Geschiedenis Ringersfabriek
Meer lezen over de woningen? Naar het woningaanbod