Interview makelaars: ‘Je woont hier ín het centrum van Alkmaar’

25 juli '23

Wonen met uitzicht op de historische Ringersfabriek, het kanaal of op de binnenstad? Dat kan zomaar werkelijkheid worden in Ringers. Op donderdag 27 juli zijn de eerste appartementen in het nieuwe centrum van Alkmaar in verkoop gegaan. Maak kennis met het verkoopteam van Ringers. VLIEG Advies Groep en KRK staan voor al je vragen klaar.

Wonen in het centrum van Alkmaar

“Voor iemand die van Alkmaar houdt, de stad goed kent en het plezier van de binnenstad wil ervaren, is dit verreweg de beste plek om te wonen. Ringers verbindt de oude met de nieuwe binnenstad”, vertelt Robert de Joode, partner en algemeen directeur van KRK. Zijn kantoor werkt samen met VLIEG Makelaars. Alex Zörner, algemeen directeur van VLIEG Advies Groep, vult De Joode aan: “Binnen vijf minuten ben je via de loopbrug in de binnenstad. Je woont hier echt in het centrum. Daarnaast is er een goede aansluiting met Amsterdam.” De Joode: “Tussen de gebouwen komt een wandelgebied met veel groen. Je woont hier straks in een parkachtige omgeving, wat het plezierig maakt om hier te verblijven.”

image alt

Uniek uitzicht

“Het comfort van een nieuwbouwwoning in combinatie met deze centrale plek is een groot pluspunt. Het woningaanbod is heel divers. Daardoor zijn de appartementen geschikt voor een brede doelgroep: van alleenstaande jongeren tot aan starters en senioren. De indeling is praktisch en de buitenruimtes zijn ruim qua oppervlakte. Daarnaast is er nagedacht over duurzaamheid. De woningen zijn energiezuinig, hebben vloerverwarming en -koeling en de gebouwen zijn voorzien van groene daken en gevelwanden”, vertelt De Joode. Zörner vult hem aan: “De groene wand bij de parkeergarage is heel bijzonder. Daarmee is er een mooie afscheiding gecreëerd met de industriekant.” De gemeente Alkmaar heeft met het oog op stedelijke groei ervoor gekozen om hoge woongebouwen toe te staan. “Het uitzicht vanuit de appartementen is uniek. In Alkmaar was het altijd zo dat er niet boven de Grote Kerk werd uitgebouwd. In Ringers komen twee gebouwen die boven de kerk uitsteken, waardoor je bij mooi weer op de hoogste etages tot aan de duinen kan kijken”, vertelt Zörner.


De ontwikkeling van Ringers is volgens De Joode een opmaat voor de rest van Overstad. “Het is ooit zo ontstaan dat er aan deze kant van het kanaal allemaal industrie zat. Ringers geeft het goede voorbeeld om over te gaan op wonen. Het is een grote stap in Alkmaar als het gaat om herontwikkeling van binnenstedelijke industrieterreinen.”

image alt

Advies in verkooptraject

Wil jij weten welke woning in Ringers het beste bij je past of heb je hulp nodig bij de verkoop van je huidige woning? Dan staan Zörner en De Joode met hun teams klaar om jou te helpen. “Wij ontzorgen mensen in het verkoopproces. Zo helpen wij bijvoorbeeld bij het doorgronden van de appartementengebouwen”, vertelt De Joode. “Als we ons verhaal doen over Ringers dan hebben we vaak al tachtig procent van de vragen beantwoord die een geïnteresseerde vooraf heeft. Vervolgens kijken we samen welke vragen er nog open staan en geven we daar antwoord op. Dat gaat van het uitleggen wat een koopaannemingsovereenkomst inhoudt tot aan hypotheekvragen. Ik vind het belangrijk dat mensen weten wat ze kopen en daar help ik ze graag bij”, vult Zörner aan.


Het kopen van een nieuwbouwappartement brengt veel voordelen met zich mee. De Joode: “Je koopt vrij op naam, dus je hebt geen overdrachtsbelasting en notariskosten. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat je de woning naar eigen smaak en stijl kan inrichten en dat het de komende jaren onderhoudsvrij is.” Zörner: “En met name de lage energiekosten zijn ontzettend aantrekkelijk!”

Wil jij hier wonen?

Ben jij geïnteresseerd in een appartement in Ringers? Meld je dan nu aan bij het woningaanbod. Je wordt automatisch op de hoogte gehouden van de verkoop, zodat je er als eerste bij bent zodra deze start.

Heb je een vraag? We helpen je graag verder
Ook in Ringers wonen? Bekijk het woningaanbod