Verslag online bijeenkomst

17 maart '21

Het college van de gemeente Alkmaar heeft het ontwerpbestemmingsplan Ringerskwartier ter inzage gelegd. Dat betekent dat je het plan kunt inzien en er eventuele zienswijzen kunnen worden ingediend. Dit is mogelijk tot en met 24 maart 2021. Om omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden te informeren over de huidige stand van zaken binnen het ontwerpproces vond er op 10 maart 2021 een nieuwe online informatiebijeenkomst plaats over de plannen van nieuwbouw Ringerskwartier in Alkmaar. De 3 architecten gaven een toelichting over de stand van zaken van dit nieuwbouwproject en ontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaf een overzicht van de globale planning. Meer over deze presentaties en de antwoorden op de veel gestelde vragen vind je in dit bericht.

Planning Ringerskwartier

Ringerskwartier bestaat straks uit 273 woningen, waarvan 60 huurappartementen, 58 sociale koopwoningen en de overige woningen zijn vrije sector woningen die variëren in grootte. In totaal worden er 224 parkeerplaatsen gebouwd en is er voor zo'n 1000 m2 aan commerciële ruimtes op de begane grond van de gebouwen. Op dit moment is het plan dat rond de jaarwisseling de omgevingsvergunning wordt ingediend bij de gemeente Alkmaar om vervolgens in het voorjaar van 2022 in verkoop te gaan. Als alles volgens planning verloopt zal de bouw eind 2022 starten. Het is dan nog even geduld hebben, maar vanaf medio 2025 worden dan de woningen opgeleverd.

In onderstaande video is de online informatiebijeenkomst nog eens helemaal terug te kijken. Tijdens de avond was er via de chat de mogelijkheid om vragen te stellen. Onder de video staan de antwoorden op de veel gestelde vragen.

Woningen en gebouwen

Omgeving

Bereikbaarheid

Bezonning

Flora en fauna

Vragen? Bel, chat of mail ons
Andere berichten lezen? Naar het nieuws