Wie gaat voor de stad, woont in Ringers

Alkmaar maakt zich op voor dé nieuwe hotspot: Ringers. Dit nieuwe centrum ligt direct aan het water en heeft uitzicht op de historische binnenstad. Naast de opgeknapte Ringersfabriek worden hier 273 nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Voor de deur vind je winkels, horeca en het vernieuwde Ringersplein. Hier hangt de levendigheid in de lucht en ligt de reuring aan je voeten. Dit is waar het gebeurt. Dit is een thuis om trots op te zijn!

image alt

Startersappartementen Ringers

In Ringers fase 1 komen 58 startersappartementen. Deze appartementen zijn ideaal voor iedereen die zijn eerste eigen huis wilt kopen. De appartementen zijn gemaximalieerd door gemeente Alkmaar en dus geschikt voor starters. De 2-kamerappartementen liggen verspreid over de 3 woontorens: De Bonbon, De Cacao en De Waaier. 

Als je kiest voor een startersappartement, kies je voor:

  • Wonen in het centrum van Alkmaar
  • Koopsom van € 254.000 tot € 281.000 v.o.n.
  • Van circa 43 tot 55 m2 woonoppervlakte
  • Energielabel A++
  • Vloerverwarming in gehele appartement
  • Sanitair en tegelwerk bij prijs inbegrepen

Er zijn gemeentelijke regels van toepassing zoals een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding. 

Op de pagina woningen zie je de actuele beschikbaarheid van de appartementen. Is een appartement vrij? Dan kan je direct een optie aanvragen. Dit is gratis en vrijblijvend. 

Naar appartementen
image alt

Het nieuwe Ringers, hier gebeurt het

Ringers is een nieuwbouwproject in het centrum van Alkmaar waar de komende jaren wordt gewerkt aan de realisatie van 273 nieuwe appartementen in 4 woonblokken. De Bonbon, De Cacao en De Waaier zijn complexen voor de koopappartementen en De Pastille is een apart complex voor middenhuur. 

Ringers kijkt uit op de historische binnenstad van Alkmaar, het Noordhollandsch Kanaal en de voormalige Ringersfabriek. Hier werden vroeger luxe chocolade gemaakt en daar zijn nu appartementen en komen binnenkort ook extra horecagelegenheden.

Binnen het plan Ringers is er veel aandacht voor groen. Zo zijn de daktuinen voorzien van een speciaal groenplan dat de hitte afzwakt en overtollig regenwater opvangt. De parkeergarage krijgt daarnaast een groene gevel, zodat het er fraaier uitziet en zorgt bovendien voor klimaatadaptie.

Planning Ringers

De appartementen zijn nu in verkoop. De start van de bouw van de diverse woongebouwen is afhankelijk van een aantal opschortende voorwaarden. 2 voorwaarden zijn inmiddels vervuld: onherroepelijk bestemmingsplan en omgevingsvergunning. Daarnaast is er straks een voorverkooppercentage van 65% opgenomen in de contracten van de kopers. Indien alles volgens planning verloopt zal de bouw van Ringers in het voorjaar van 2024 starten. De oplevering is circa 3 jaar na de start van de bouw en dus in het voorjaar van 2027. Dit is vanzelfsprekend onder voorbehoud. Zodra de planning wijzigt, lees je dit op onze website.

Financiering

Het voordeel bij nieuwbouw is dat er vaak meer financieringsmogelijkheden zijn, vanwege het gunstige energielabel. Daarnaast is er bij deze appartementen een starterslening van de gemeente Alkmaar mogelijk. Dit kan jou meer financiële zekerheid geven, bovenop je hypotheek. Indien je namelijk een tekort hebt, kan de starterslening tot 20% van de aankoopkosten dekken. Bekijk voor meer informatie de website van de gemeente.

Starterslening
Vragen? Meest gestelde vragen
Meer weten? Naar startersappartementen