Startersappartement

€ 254.000 - € 281.000 v.o.n. Verkocht

Omschrijving

Je allereerste woning kopen is altijd speciaal. Wat nou als deze meteen op een onvergetelijke plek staat? Deze zeldzame kans krijgt je nu! In het centrum van Alkmaar, waar het bruisende Ringers ontstaat, worden 58 starterswoningen met een woonoppervlakte tussen 43 tot 55 m2 koop aangeboden. Stel je eens voor…. direct aan het Noordhollandsch Kanaal wonen op dé nieuwste hotspot van Alkmaar: Ringers. Een fantastische plek om te wonen en trots op te zijn!

Verkocht

Startersappartement

€ 254.000 - € 281.000
ca. 43 - 55 m2
2 kamers
Stadsverwarming
Balkon
stadsleven

Overzicht wordt geladen..

image alt

Gemeentelijke regels van toepassing

Voor de startersappartement geldt een zelfbewoningsplicht. Dat betekent dat de koper van dit startersappartement de woning zelf voor een periode van 5 jaar zelf moet bewonen en niet mag verkopen behoudens ontheffing van de gemeente. Deze periode gaat in op de dag waarop de koper de contracten heeft ondertekend.

Het college van burgemeester en wethouders kan schriftelijk ontheffing verlenen voor de verkoop binnen 5 jaar en is hiertoe verplicht in geval van:

a. verandering van werkkring van de koper of diens echtgeno(o)t(e) die een verhuizing redelijkerwijs noodzakelijk maakt;

b. overlijden van de koper of diens echtgeno(o)t(e);

c. ontbinding van het huwelijk van de koper door echtscheiding;

d. verhuizing welke noodzakelijk is als gevolg van de gezondheid van de koper of een van diens gezinsleden.

Voor de toepassing van deze bepaling wordt met echtgeno(o)t(e) gelijkgesteld degene met wie de koper een duurzame gemeenschappelijke huishouding voert.

image alt

Starterslening mogelijk: de sleutel tot jouw nieuwe thuis?

Stel je eens voor: je eigen startersappartement in het levendige Ringers in Alkmaar. Als dit vooruitzicht je aanspreekt, maar de hypotheek een financiële uitdaging vormt, hebben we goed nieuws voor je! Bij de gemeente Alkmaar kun je een aanvraag indienen voor een speciale starterslening. Deze lening, speciaal voor startende huizenkopers zoals jij, biedt een extra duwtje in de rug, bovenop de hypotheek die je op basis van je inkomen kunt regelen. Zo komt jouw droomappartement in Ringers mogelijk toch binnen handbereik.