Alles wat je moet weten over Ringers

27 mei '24

Fase 2 van Ringers komt eraan! Nog even geduld en dan kun jij je inschrijven op het appartement van je dromen. Wil jij voor die tijd meer weten over het ontwerp, de bruisende plek of geschiedenis van de locatie? Lees dan eens een van deze interviews!

image alt

De historie van de Ringers chocoladefabriek

Kersenbonbons, smaakvolle chocoladerepen, indrukwekkende suikerwerken en chocolade voor diabetici: dat is waar Ringers vroeger en vandaag de dag om bekend staat. Een waar begrip in Alkmaar en dat is niet zonder reden. De Ringers chocoladefabriek was ooit de grootste werkgever in de omgeving met oog voor kwaliteit en hart voor haar werknemers. Wij blikken terug op de rijke geschiedenis van de fabriek én gaan in gesprek met Gea de Rooij, de kleindochter van Theo Ringers.

Lees interview

Stedenbouwkundige

Donald Lambert, stedenbouwkundige en oprichter van Urbis – bureau voor stadsontwerp, vertelt over de opzet van het nieuwe Ringersterrein: “Veel woningen hebben rechtstreeks zicht op het historische centrum van Alkmaar en het Noordhollandsch kanaal”.

Lees interview

Landschapsarchitect

Sander van den Bosch van DELVA heeft met zijn team het ontwerp gemaakt voor zowel het plein als de binnenwereld. ”Ik denk dat het vooral een uitbreiding van de binnenstad moet zijn aan de andere kant van het kanaal en onderdeel is van een groter geheel.”

Lees interview

Groenspecialist

Albert Jan Kerssen, vestigingsmanager van het adviesbureau Idverde, is gespecialiseerd in dak- en gevelbegroeiingen en vertelt alles over het belang van groenvoorziening in Ringers, de biodiversiteit en het groenontwerp op de daken van de woontorens en de parkeergarage.

Lees interview

Architecten koopappartementen

In de nieuwe stadswijk Ringers is ruimte voor vier nieuwe woontorens. Drie daarvan zijn bestemd voor de verkoop: De Bonbon, De Cacao en De Waaier. Elke toren is op zijn eigen manier uniek en legt de verbinding met het groene dwaalmilieu en de historische binnenstad van Alkmaar. Benieuwd hoe het ontwerp is ontstaan. Lees het interview!

Lees interview
Ringers

Architect huurappartementen

Het gebouw ‘De Pastille’ ligt vlak achter de Ringersfabriek, in het midden van het gebied, en is ontworpen door KDRA Architecten. Peer de Ruiter, mede-eigenaar en architect van KDRA, vertelt: “De eenvoud maakt dit gebouw juist bijzonder.”

Lees interview
image alt

Maak kennis met het verkoopteam

Heb jij interesse om in Ringers te wonen? Maak alvast kennis met het verkoopteam: VLIEG Advies Groep en KRK. “Voor iemand die van Alkmaar houdt, de stad goed kent en het plezier van de binnenstad wil ervaren, is dit verreweg de beste plek om te wonen. Ringers verbindt de oude met de nieuwe binnenstad.”

Lees interview
Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook wonen in Ringers? Bekijk de appartementen